Είτε πρόκειται για εργασία από το σπίτι ή σε γραφείο, η επιλογή καρέκλας εργασίας είναι καθοριστική για τη σωστή στάση του σώματος προκειμένου να μην εμφανιστούν προβλήματα σε βάθος χρόνου.

Δίνοντας έμφαση στην άνεση, τη στήριξη και τη σωστή ανατομία του σώματος, η καρέκλα εργασίας πρέπει να διαθέτει χαρακτηριστικά που την καθιστούν εργονομική και ιδανική για πολύωρη χρήση, ώστε η υγεία και η παραγωγικότητα μας να επηρεάζονται θετικά.

Ας δούμε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που αξίζει να δώσετε σημασία κατά τη διάρκεια της έρευνας αγοράς σας για την κατάλληλη καρέκλα εργασίας που θα βελτιώσει την ποιότητα της εργασίας σας από το σπίτι!


Ρυθμιζόμενο Ύψος

 

 

Η καρέκλα εργασίας πρέπει να διαθέτει δυνατότητα ρύθμισης ύψους με εύκολο χειρισμό για τη σωστή προσαρμογή. Έτσι διασφαλίζεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος και αποτρέπεται η πίεση στους σπονδύλους καθώς με τη σωστή ρύθμιση ύψους, τα πόδια μας βρίσκονται στο έδαφος.

Επίσης, το ρυθμιζόμενο ύψος μας επιτρέπει να προσαρμοζόμαστε σε διαφορετικά γραφεία και τραπέζια εργασίας ανάλογα με την απόσταση ώστε μην χρειάζεται να σκύβουμε και να επιβαρύνουμε περαιτέρω την πλάτη μας.

 

Μηχανισμός Ανάκλισης

 

H παρατεταμένη καθιστική εργασία λόγω της ακινησίας πάνω στην καρέκλα, δημιουργούν συχνά ορθοπεδικά προβλήματα. Ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά των καθισμάτων μας είναι ο Μηχανισμός Ανάκλισης Synchron! Σε τι ωφελεί όμως ακριβώς;

Ο μηχανισμός ανάκλισης Synchron που διαθέτουν οι πιο σύγχρονες καρέκλες της Katmetal, ρυθμίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε κατά τη διάρκεια της εργασίας σας να ακολουθεί και να προσαρμόζεται στις κινήσεις σας, κρατώντας πάντα τη θέση σας σταθερή.

Hint: Προκειμένου η σπονδυλική σας στήλη να ξεκουράζεται και να αποφορτίζεται πιο αποτελεσματικά, δοκιμάστε να τοποθετήσετε την ανάκλιση λίγο παραπάνω από ορθή γωνία, δηλαδή περίπου στις 100-115 μοίρες.

 

Επένδυση Καθίσματος

 

 

Η εργασία από το σπίτι δεν περιορίζεται σε μία συγκεκριμένη εποχή του χρόνου. Είναι σημαντικό λοιπόν το υλικό της επένδυσης να απορροφά την υγρασία αλλά και τη θερμοκρασία του σώματος ώστε η καθημερινή επαφή να είναι ευχάριστη.

Οι καρέκλες εργασίας της Katmetal διαθέτουν μία τεράστια γκάμα επιλογών για την επένδυση τους ώστε να ανταποκρίνονται στις ξεχωριστές ανάγκες αλλά και στην αισθητική σας!

 

Πλάτη Καθίσματος

 

 

Η πλάτη ενός καθίσματος εργασίας είναι ένας από πιο σημαντικούς παράγοντες εργονομίας που καθορίζουν την ποιότητα της καρέκλας. Ιδανικά μια καρέκλα εργασίας για πολύωρη χρήση, πρέπει να είναι από 30 έως 50 εκατοστά πλάτος και να έχει δυνατότητα ρύθμισης γωνίας ανάκλισης.

Σε περίπτωση που η πλάτη είναι ενιαία με την έδρα, τότε πρέπει να προσέχουμε ώστε να διαθέτει μηχανισμό ρύθμισης σε εμπρός και πίσω γωνίες αλλά και μηχανισμό κλειδώματος προκειμένου να είναι σταθερή στην επιθυμητή γωνία!

Η στροφική κίνηση επίσης επιτρέπει τον χρήση να μπορεί να κάνει ακόμα πιο ελεύθερες κινήσεις χωρίς να ταλαιπωρεί την πλάτη του ή να τεντώνεται, ενισχύοντας την εργονομία της καρέκλας.


Ρυθμιζόμενο Στήριγμα Μέσης

 

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης χρήσης μιας καρέκλας εργασίας, έχουμε την τάση να καμπουριάζουμε.

Ένα ιδανικό ρυθμιζόμενο στήριγμα μέσης, συμβάλλει στην οσφυϊκή υποστήριξη της περιοχής της λεκάνης, τόσο σε βάθος όσο και σε ύψος και προσαρμόζεται στην καμπύλη που βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλάτης.

 

Ρυθμιζόμενα Μπράτσα

 

 

Με βάση το ύψος του γραφείου που χρησιμοποιούμε για την εργασία από το σπίτι, πρέπει να ρυθμίζουμε αντίστοιχα και το ύψος των μπράτσων ώστε και να μην φθείρονται με την επαφή με το γραφείο και ώστε το βάρος των ώμων και το χεριών να κατανέμεται σωστά.

Τα ρυθμιζόμενα μπράτσα είναι εξίσου σημαντικά λοιπόν με τις υπόλοιπα ρυθμιζόμενα χαρακτηριστικά μιας καρέκλας εργασίας καθώς βοηθούν στην ξεκούραση των χεριών κατά τη διάρκεια της εργασίας σε πληκτρολόγιο ή laptop.

 

Τροχοί

Η επιλογή των τροχών για την καρέκλα εργασίας μας μπορεί να μην μας φαίνεται τόσο σημαντική. Ωστόσο η πολύωρη χρήση ενδέχεται να προκαλέσει φθορές στα ευαίσθητα πατώματα του home office μας. Επιλέγοντας λοιπόν τροχούς με συνδυαστική κατασκευή από μέταλλο και πλαστικό ή λαστιχένια επένδυση, καταφέρνουμε να προφυλάξουμε το χώρο εργασίας και να κάνουμε τις ελαφριές μετακινήσεις ακόμα πιο άνετες.


----------

 

Μία επένδυση για την αγορά της κατάλληλης καρέκλας εργασίας είναι μία επένδυση τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία καθώς βελτιώνουμε την ενέργεια, την διάθεση και την παραγωγικότητα της εργασίας μας από το σπίτι.

Εξερευνήστε τις καρέκλες εργασίας της Katmetal και βρείτε όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ιδανική καρέκλα εργασίας!